Законопроект про створення реєстру об’єктів незавершеного будівництва: подробиці

Законопроект №7084 покликаний запобігти подвійну продаж новобудов, незаконна зміна їх технічних характеристик та інші зловживання в сфері будівництва.

Як стало відомо, Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства 28 лютого 2018 року розглянув законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об’єктів незавершеного будівництва та майбутніх об’єктів нерухомості» (№ 7084 від 06.09.2017) .

Щоб мінімізувати кількість зловживань у сфері будівництва в Україні, проектом закону №7084 пропонується:

1. Створити електронний реєстр проектної документації на будівництво (для об’єктів будівництва, що становлять частини (квартири, приміщення) планується відчужувати).

2. Створити державну реєстрацію речових прав на об’єкти незавершеного будівництва та майбутні об’єкти нерухомості.

3. Встановити порядок ідентифікації об’єктів будівництва та присвоєння адрес завершених об’єктах будівництва.

4. Встановити виключний перелік способів інвестування та фінансування будівництва об’єктів житлового будівництва з використанням недержавних коштів, залучених від фізичних та юридичних осіб.

5. Зобов’язати замовника будівництва розміщувати на своєму веб-сайті дані про об’єкт житлового будівництва (замовника будівництва, характеристику об’єкта, затверджену проектну документацію, хід будівництва, електронний форум інвесторів).

6. Зобов’язати замовника будівництва в рекламі продажу житла вказувати його адресу веб-сайту, де розміщені дані про житло.

7. Заборонити рекламу продажу житла без розміщення на веб-сайті замовника будівництва інформації про об’єкт житлового будівництва.

8. Впровадити механізм державної реєстрації права власності на об’єкти незавершеного будівництва та майбутні об’єкти нерухомості.

9. Встановити, що договір, за яким купується об’єкт незавершеного будівництва, нікчемний (недійсний), якщо право власності на такий об’єкт не зареєстровано в порядку, встановленому законом.

Джерело: domik.ua

1 Comment on "Законопроект про створення реєстру об’єктів незавершеного будівництва: подробиці"

  1. Придбайте квартиру у Львові за доступною ціною
    Обираючи квартиру у Львові, з нашою компанією ви точно не прогадаєте, а отримаєте те що хотіли. Адже ми дбаємо абсолютно про все, що потрібно для комфортного життя. Новобудови мають чудове місце розташування з усіма комунікаціями такими як: школа, дитячі садки, торгові центри, супермаркети, кафе і спорткомплекси. Придбавши квартиру ви забудете, що таке життя в перенаселених житлових комплексах.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*