Максим Микитась: “Забудовники-аферисти б’ють по репутації всіх будівельників”

Щоб забудовники взялися за завершення будівництва об’єктів, зведених компаніями скандального столичного девелопера Анатолія Войцеховського, владі потрібно піти на поступки по ряду питань.
Про це розповів народний депутат, екс-глава державної будівельної корпорації «Укрбуд» Максим Микитась в інтерв’ю для «КіевVласть».
«Треба якось« заманити »забудовників. Це, як я бачу, можливо тільки при пропозиції якихось поступок з боку влади – в питаннях пайового внеску, допомоги з підключенням до мереж і т.д. »- розповів народний депутат.
Крім того, за словами Микитася, якщо навіть хтось із забудовників і візьметься за чужий недобуд, то, природно, вибере той, який будувався на законних підставах.
«А таких об’єктів вистачає – тільки по Києву півтори сотні. І навіть серед них не всі можна добудувати. Жодна розсудлива керівник не змусить підприємство працювати собі в збиток, а по деяких об’єктах, як не крутись, не вийде навіть вийти в нуль », – зазначив нардеп.
У зв’язку з цим ситуація з проектами «Укогруп» може виявитися ще складніше, оскільки частина з них побудована з кричущими порушеннями будівельних норм. «Як туди заселяти людей, якщо жити в цих будинках просто небезпечно? У таких випадках вже навряд чи вийде щось зробити », – розповів Микитась.
Але, за його словами, якщо єдина проблема у відсутності дозвільних документів, то надія на завершення будівництва все ж залишається. «При індивідуальному підході завжди є шанс знайти рішення, якийсь законний шлях. Хоча завдання це не з легких. Якимось одним розпорядженням питання не вирішити, а насильницьке «узаконення» незаконного будівництва – це дуже небезпечний прецедент », – зазначив депутат.
Микитась вважає, що склалася навколо об’єктів «Укогруп» ситуація не може не викликати занепокоєння у інших учасників ринку. «Забудовники-аферисти б’ють по репутації всіх будівельників. Якщо один великий гравець починає грати не за правилами, довіру ризикують втратити і всі інші », – пояснив екс-глава« Укрбуду »

Be the first to comment on "Максим Микитась: “Забудовники-аферисти б’ють по репутації всіх будівельників”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*