Шмигаль, виходь! У Києві мітингують власники недобудов

В урядовому кварталі проходить масовий мітинг ошуканих вкладників банку “Аркада”

У Києві під стінами Національного банку України (НБУ) і уряду інвестори збанкрутілого банку “Аркада” вимагали реакції на зупинене в 2018 році будівництво житлових комплексів “Еврика”, “патріотики” і “патріотики на озерах” від прем’єр-міністра України Дениса Шмигаль. Мітинг транслювали в прямому ефірі. Люди скаржилися, що майже три роки українська влада не може вирішити проблеми з недобудовами в Києві. Власники квартир змушені жити в орендованому житлі і вже втрачають надію на справедливість. “Нас повинні почути! Не просто пообіцяти, як рік тому, а якийсь реальний результат. Наші вимоги – викупити площі – 3,6 млрд грн на фінансування держбудівництва. І щоб найближчим часом був результат. Ми вимагаємо за тиждень результат по державній підтримки і викуп житлових площ “, – заявив один з організаторів мітингу.

Люди з плакатами і прапорами рушили від офісу банку “Аркада” під офіс НБУ, а потім – до Кабміну. Учасники мітингу вимагали звіту від прем’єра і виділення коштів з державного бюджету на добудову житлових комплексів. Діти інвесторів вигукували: “Шмигаль, виходь!” До протестувальників вийшов представник уряду. Він нагадав, що минулого тижня був прийнятий закон, який дозволить відновити будівництво за державний рахунок, проте Кабміну потрібно прийняти ще ряд підзаконних актів. На добудову 39 житлових комплексу люди вимагають 3,6 млрд грн, і щоб ці недобудови стали першим проектом створеної “Української фінансової житлової компанії”. Активісти передали два звернення – до прем’єр-міністра Дениса Шмигаль і міністру фінансів Сергію Марченко і чекають реакції чиновників на наступному тижні.

Акції протесту інвесторів банку “Аркада” тривають з травня 2020 року. Люди вимагають відновити будівництво 39 будинків недобудованих житлових комплексів у Києві. У ЖК “патріотики”, “Еврика” і “патріотики на озерах” свої кошти вклали понад 12 тис. Громадян.

Be the first to comment on "Шмигаль, виходь! У Києві мітингують власники недобудов"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*