СБУ затримала в Києві банду «колекторів»

Співробітники СБУ спільно з прокуратурою затримали в Києві учасників організованого угруповання, які погрозами вимагали гроші з громадян, прикриваючись колекторською структурою.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Правоохоронці встановили, що зловмисники отримували доступ до баз боржників деяких фінансових установ. Через фірму-прикриття вони за безцінь скуповували кредитні зобов’язання фізичних осіб. Надалі учасники угруповання починали залякувати боржників, телефонуючи їм, родичам, колегам по роботі, з вимогою повернути гроші з відсотками. Вони погрожували фізичною розправою, викраденням близьких і змушували громадян переказувати грошові кошти на банківський рахунок », – йдеться в повідомленні.

Оперативники встановили, що з початку року «колектори» отримали понад 7 млн ​​грн. Співробітники СБУ викрили 11 учасників угруповання в офісі після перерахування грошей від чергового боржника.

В даний час, в рамках кримінального провадження, відкритого за ст.189 Кримінального кодексу України, проводяться обшуки за місцями проживання учасників угруповання. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у вимаганні грошей з громадян.

 

Be the first to comment on "СБУ затримала в Києві банду «колекторів»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*