ГПУ завершила розслідування будівельних афер Войцеховського

Генпрокуратура завершила досудове розслідування справи забудовника Анатолія Войцеховського.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук.

За його словами, Войцеховський в співучасті з іншими особами в 2004-2013 роках придбав частки в статутних капіталах ряду підприємств і з їх допомогою самовільно захопив земельні ділянки під будівництво 40 об’єктів.

Слідство з’ясувало, що деякі будівлі вводилися в експлуатацію на підставі підроблених рішень судів та незаконно реєструвалися в Державному реєстрі нерухомого майна. Деякі з проданих квартир, за даними слідства, Войцеховський продавав повторно.

“Встановлені порушення мали місце під час будівництва ЖК” Перлина Троєщини “(вул. М.Закревського, 42А), БЦ” Домініон де люкс “(вул. Ушинського, 40), РК” Мега Сіті “(вул. Харківське Шосе, 19 і 19-А), РК “Сосновий Бор” (квартал вул. Олевської, Клавдіївського, Бахмацької) “- розповів Сторожук.

На самовільно захоплені земельні ділянки, об’єкти будівництва, майно Войцеховського вартістю близько 200 млн грн накладено арешт.

“Крім цього, триває розслідування фактів самовільного захоплення залишилися земельних ділянок, використання їх в 2004-2016 роках для незаконного будівництва житлових і офісних комплексів, привласнення коштів інвесторів в будівництво під виглядом продажу квартир в незаконного побудованих житлових будинках, ухилення від сплати податків”, – додав прокурор.

За його словами, підозрювані і адвокати зараз знайомляться з матеріалами справи, після чого обвинувальний акт буде переданий до суду.

Українська правда

 

Be the first to comment on "ГПУ завершила розслідування будівельних афер Войцеховського"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*