КМДА створила комісію для вирішення питання підключення будівництв Войцеховського до мереж

Київська міська державна адміністрація (КМДА) створила комісію для вирішення питання підключення до комунікацій житлових будинків, незаконно побудованих компаніями Анатолія Войцеховського, повідомляє прес-служба депутатської фракції “Солідарність” у Київській міській раді (Київрада).

“Сьогодні міська влада проводить ревізію таких будинків, де вже живуть люди. По кожному об’єкту ми шукаємо компроміси, вирішуємо до яких компаніям, а головне – на яких умовах звернутися, щоб підключити забудови до мереж … При КМДА створено комісію, яка займається такими питаннями” , – цитується в повідомленні голова комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування Олександр Міщенко.

Столична влада також рекомендує жителям звертатися до Міжвідомчої центр моніторингу забудови міста, щоб не бути втягнутими в житлові афери.

“Вся інформація знаходиться у відкритому доступі. Отже, можна дізнатися, чи не потрапляє нерухомість в перелік об’єктів самовільного будівництва, призначений чи земельну ділянку для забудови тощо”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України від 15 липня 2016 року вручила київським забудовнику А.Войцеховскому повідомлення про підозру в ухиленні від сплати податків на суму 12,5 млн грн, організації організованого злочинного угруповання та інших злочинах і затримала його.

Генпрокуратура погодила повідомлення про підозру А.Войцеховскому за фактом створення організованої злочинної групи для самовільного зайняття земельної ділянки територіальної громади Києва по ул.Закревского, 42, і будівництва житлового комплексу (РК) “Перлина Троєщини”, заволодіння під час цього будівництва шляхом обману грошовими коштами громадян на суму 2,6 млн грн.

У 2015-2016 рр. з метою об’єктивності розслідування Генпрокуратура об’єднала всі 46 виробництв, зареєстрованих з 26 листопада 2012 року з діяльності А.Войцеховского.

Встановлено, що він спільно з учасниками злочинного угруповання в 2004-2013 рр. придбав частки в статутних капіталах 12 підприємств (у 2014 році ці частки переоформлені на підставних осіб). За допомогою зазначених підприємств злочинне угруповання самовільно захопила земельні ділянки під будівництво 40 об’єктів, яке триває без дозвільних документів і пов’язане з привласненням коштів інвесторів. Деякі з цих об’єктів введені в експлуатацію на підставі підроблених рішень судів, незаконно реєструються в Державному реєстрі нерухомого майна.

Інтерфакс-Україна

Be the first to comment on "КМДА створила комісію для вирішення питання підключення будівництв Войцеховського до мереж"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*